Naslovnica KULTURA Prikazivanje dokumentarnog filma “Sve za Boga i Hrvatsku” u petak u dvorani...

Prikazivanje dokumentarnog filma “Sve za Boga i Hrvatsku” u petak u dvorani Majčinog sela u Bijakovićima

Podijeli objavu

U petak 19. svibnja u dvorani Majčinog sela u Bijakovićima s početkom u 20 sati biti će prikazan dugometražni dokumentarni film “SVE ZA BOGA I HRVATSKU”, priča o Vinku Vici Ostojicu, redatelja Jakova Sedlara (trajanje 52 minute).

Film je priča o jednome od najistaknutijih hrvatskih emigranata  Vinku Vici Ostojiću rođenom u Bijakovićima 1924. godine. Proveo je 15 godina u Titovim komunističkim kazamatima. Nakon izlaska iz zatvora (1966.) ilegalno prelazi granicu i bježi u Njemačku. Tamo se odmah povezuje s Brankom Jelićem i mnogim drugim Hrvatima koji su radili sve kako bi zapadni svijet upozorili na strahote Titove vladavine. Bio je aktivni sudionik najvećega broja demonstracija protiv Jugoslavije. Prije dvije godine objavio je i knjigu “Sjećanja Hrvata-patnika” koja je promovirana po Hrvatskoj , Bosni i Hercegovini i po svijetu.

Nakon nekoliko mjeseci rada i snimanja u Zagrebu, Međugorju, Njemačkoj i Canadi, promocija filma je održana 6. svibnja u Zagrebu, a sada  slijede projekcije u Ostojićevim rodnim Bijakovićima, Njemačkoj, Americi i Australiji.