Naslovnica DRUŠTVO Humanost na djelu: HT ERONET uz Banku koštane srži

Humanost na djelu: HT ERONET uz Banku koštane srži

Podijeli objavu

Četrdesetak poznatih osoba iz svih područja javnoga života sudjelovalo je u tradicionalnom godišnjem teletonu za Banku koštane srži, koji je NVO „Mala“ ovaj put organizirala u hotelu Hills na Ilidži, uz izravan TV prijenos na TV Pinku.

Podsjetimo, prvi je teleton održan u Sarajevu, u veljači prošle godine, a u travnju, također prošle godine, HT ERONET bio je domaćin donatorske večere za Banku koštane srži u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru. Sjedište registra Banke koštane srži je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

„Banka koštane srži sada je postala stvarnost“, kazao je predsjednik NVO „Mala“ Zlatan Tuco naglašavajući kako, zahvaljujući potpori lokalne zajednice i gospodarstvenika, ovaj projekt svakim danom ima sve više partnera i širi svoje aktivnosti.

Predsjednica stručnoga tima Banke koštane srži i pročelnica Transfuzijskog centra SKB-a Mostar prim. dr. Jadranka Knežević kazala je kako je u godinu dana napravljen veliki iskorak. Banka koštane srži, kao i činjenica da u Mostaru imamo laboratorij za HLA tipizaciju krvi, od velike je važnosti za BiH. Time se omogućuje građanima BiH liječiti se u zemlji, skraćuju se liste čekanja, a cijena transplantacije bit će mnogo niža nego u ostalim europskim zemljama. Cilj je i ulazak u europsku i svjetsku asocijaciju banaka koštane srži, čime bi BiH bila uvezana s cijelim svijetom.

I ovaj je put, HT ERONET pružio svoj doprinos. Rukovoditeljica Korporativnih  komunikacija Misijana Brkić-Milinković naglasila je kako je HT ERONET uz ovaj projekt od samoga početka, te kako, kao društveno odgovorno poduzeće, skrbi o projektima – pogotovo onima humanitarnog i humanog predznaka koji imaju nemjerljiv značaj za našu zajednicu.

„To je naša obveza, misija i poslanje. Činjenica da ćemo, u našem Mostaru, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, imati registar Banke koštane srži, čini sretnima i pruža novu nadu svim oboljelima. Nažalost, bolest ne bira. Ona nema vjeru, naciju, ne poznaje razlike, granice. No, svi mi, zajedničkim snagama, možemo doprinijeti u toj borbi. Tek ako zajedno nešto gradimo, možemo očekivati i rezultate“, kazala je Brkić-Milinković.

Inače, pozivom na broj 092 890 890 u  mreži HT ERONET-a, donirate 2 KM za Banku koštane srži.