Naslovnica CRKVA FOTO: Sakrament Svete potvrde primilo 66 krizmanika

FOTO: Sakrament Svete potvrde primilo 66 krizmanika

Podijeli objavu

Na misnom slavlju u župnoj crkvi Krista Kralja, jučer je mostarsko-duvanjski biskup msgr. dr. Ratko Perić podijelio sakrament Svete potvrde krizmanicima iz župe Krista Kralja Čitluk. Biskup Perić krizmao je 28 mladića i 38 djevojaka.

Prije početka Mise, krizmanice i krizmanici, te njihove kume i kumovi u procesiji su ušli u crkvu praćeni biskupom Ratkom Perićem, župnikom fra Mirom Šegom i ostalim svećenicima, a na početku misnog slavlja tople riječi dobrodošlice biskupu Periću uputili su krizmanici Roko Juričić i Marta Primorac, te čitlučki  župnik fra Miro Šego,  koji je pripremio krizmanike za veliki događaj u njihovim životima.

Nakon što se zahvalio na riječima  dobrodošlice, u prigodnoj propovijedi u biskup Perić, ponovio Isusove riječi kako je „Duh onaj koji život daje, a tijelo ne koristi ništa, ništa, ništa“  te dodao  :

– Kako tijelo ne koristi  kad se samo o njemu brinemo, češljamo, obuvamo, oblačimo, mažemo, kitimo, kako ne vrijedi? Ako iz njega izduši Duh, nosi ga na groblje! Eto koliko vrijedi. Svakodnevno to znamo – kazao je Biskup Perić i ponovio Isusove riječi upućene njegovim učenicima: „Duh je koji oživljuje. Ja dajem taj Duh. Moje će tijelo biti duhovno, mistično, euharistijsko, darovano, žrtvovano, proslavljeno, preobraženo, uskrslo“.

Primanje sedam darova Duha Svetoga biskup Perić usporedio je s pečatom kakav su kao znak raspoznavanja na svojim tijelima nosili rimski vojnici, te kazao kako treba ići u školu Duha Svetoga  kako bi po Duhu Svetome dobili mudrost, razboritost, znanje, savjet, pobožnost, jakost i strah božji.

– Kažem vam doći će Duh Sveti, on će vas zapečatiti. Koga on zapečati, on je kršćanin. Kad on udari biljeg, postajete rimokatolički vojnici- poručio je biskup Perić Krizmanicima.

U znak zahvale i za uspomenu na ovu svečanost krizmanici su biskupu Periću darovali umjetnički rad, na čemu im se biskup Perić od srca zahvalio, te iskreno čestitao svim krizmanicima, župniku fra Miri Šegi i s. Slavici Kožul pod čijim je ravnanjem župni zbor uveličao svečanost u crkvi Krista Kralja.

IZVORCitluk.ba
Podijeli objavu