Naslovnica POLITIKA HNŽ: Donesena odluka o proglašenju elementarne nepogode; Načelnik Radišić očekuje pomoć svih...

HNŽ: Donesena odluka o proglašenju elementarne nepogode; Načelnik Radišić očekuje pomoć svih razina u nadoknadi štete

Podijeli objavu

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg jučer je donio odluku o proglašenju elementarne nepogode prouzročene niskim temperaturama i mrazom.

– Zadužuju se Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta u suradnji s nadležnim povjerenstvima za procjenu šteta jedinica lokalne samouprave HNŽ-a provesti postupak procjene šteta prouzročenih prirodnim nepogodama, a prema uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nesreća, navodi se u Hercegovoj odluci.

Praćenje stanja Također, zadužena je i Županijska uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo kontinuirano pratiti stanje na terenu u cilju saniranja posljedice djelovanja prirodnih nepogoda.

Jučer smo kontaktirali načelnika općine Čitluk Marina Radišića o ovoj temi jer je upravo ta lokalna zajednica imala najviše štete od mraza koji je prije nekoliko dana pogodio Hercegovinu. On nam je rekao kako se štete još uvijek zbrajaju te kako će konačne brojke imati u roku od tjedan dana.

– Idućeg tjedna je sjednica Vlade HNŽ-a u Čitluku i potrudit ćemo se do tada barem okvirno zbrojiti nastalu štetu kako bismo mogli taj podatak proslijediti na sjednici županijskom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Donku Joviću. Sigurno je kako će šteta biti velika i samo se nadamo kako će sve razine vlasti nadoknaditi većim dijelom štetu koju su pretrpjeli poljoprivrednici u našoj županiji, rekao je jučer Radišić za Večernji list.

Općina Čitluk proglasila stanje prirodne nepogode