Naslovnica DRUŠTVO FOTO: Trećari iz župe Čerin donirali hranu i odjeću za Dom u...

FOTO: Trećari iz župe Čerin donirali hranu i odjeću za Dom u Stocu

Podijeli objavu
Foto: Župa Čerin

Predvođeni duhovnim asistentom fra Hrvojem Miletićem, trećari iz župe Čerin proteklog su tjedna posjetili Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom u Stocu.

Trećari su unutar bratstva organizirali akciju prikupljanja hrane i odjeće, te u dogovoru s ravnateljem Doma, posjetili ih i odnijeli im prijeko potrebne stvari. U Domu se nalazi oko 150 štićenika o kojima se brinu medicinske sestre, njegovatelji, suradnici za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju, te ostali. Trećare su dočekali štićenici i osoblje Doma, a potom su uslijedili ugodni razgovori i druženje, donosi ZupaCerin.info.

Kroz Dom su organizirane različite jedinice: Centar za rehabilitaciju; Centar za radno-proizvodne aktivnosti; Centar za dnevni boravak – Hospis i Hospis – palijativne njege.

U ove djelatnosti spadaju: smještaj odraslih, fizičkih ili mentalno invalidnih osoba sa trajnim smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju, pružanje usluga zbrinjavanja, zdravstvene njege, dijagnosticiranja, rehabilitacije (medicinske, psihosocijalne), usluge dnevnog smještaja osoba sa invaliditetom i djece ometene u fizičkom ili psihičkom razvoju, osposobljavanje za radnu terapiju koja će zaokupiti pažnju,  rekreaciju i druge aktivnosti skladno sposobnostima, privremeno zbrinjavanje i ishrana osoba sa invaliditetom i drugih osoba, te kulturne, zabavne, sportske i druge aktivnosti.

Fotografije možete pogledati OVDJE.