Naslovnica DRUŠTVO Otvoren 6. znanstveni simpoziji gastroenterologa i hepatologa BiH

Otvoren 6. znanstveni simpoziji gastroenterologa i hepatologa BiH

Podijeli objavu

Uz supokroviteljstvo Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i u organizaciji Euroazijske gastroenterološke asocijacije, te Asocijacije gastroenterologa i hepatologa Bosne i Hercegovine, Udruge kirurga Federacije Bosne i Hercegovine i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostarue otvoren je 16. Međunarodni euroazijski kongres gastroenterologa i hepatologa i 6. znanstveni simpoziji gastroenterologa i hepatologa BiH.

Simpozij je okupio više od 200 sudionika, eminentnih stručnjaka iz područja gastroenterologije, infektologije, abdominalne kirurgije i obiteljske medicine iz 15 zemalja svijeta, a između njih i iz: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Turske, Bangladeša, Albanije, Kosova, Azerbajdžana i dr. zemalja.

”Ovaj događaj je jedan od najvećih medicinskih skupova u Bosni i Hercegovini i okruženju ove godine, a teme koje će biti na dnevnom redu su trenutno najaktualnije u medicini i izazivaju posebno zanimanje kako struke, tako i javnosti”, kazao je prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u obraćanju na svečanosti otvaranja Simpozija.