Naslovnica CRNA KRONIKA Velika tragedija kod Dubrovnika: U pomorskoj nesreći dvije osobe poginule, pet nestalo

Velika tragedija kod Dubrovnika: U pomorskoj nesreći dvije osobe poginule, pet nestalo

Podijeli objavu

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio je da su nakon noćašnje teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu u kojem su dvije osobe poginule, a za pet ih se još traga, u tu bolnicu primljene dvije osobe, od koji je jedna teže, a druga lakše ozlijeđena.

“Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac rođen 1959. koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječnje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno”, rekao je Bekić.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture noćas su izvijestili da su dvije osobe smrtno stradale dok se za pet osoba traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se sinoć oko 21.20 sati sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik ”Danče” i gumenjak s devet članova posade.

Svi unesrećeni na gumenjaku hrvatski su državljani, a prema dostupnim informacijama riječ je o ugostiteljskim djelatnicima. Pomorska nesreća dogodila se u trenutku kad je brod ”Danče” bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

U akciju potrage za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Preko Obalne radiopostaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije Mayday Relay prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima – državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra, kapetanom Sinišom Orlićem danas će se u Dubrovniku sastati s voditeljima potražnih timova ispred Uprave sigurnosti plovidbe.

Neslužbeno doznajemo da su mladići stradali vraćajući se kući sa Šipana, gdje su pripremali lounge bar Bowe za današnje otvorenje.

IZVORHRT.hr
Podijeli objavu