Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Učenici OŠ Čerin se pridružili akciji „Let’s Do It – očistimo zemlju...

  Učenici OŠ Čerin se pridružili akciji „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“

  Podijeli objavu

  Dana 21.4.2016. diljem svijeta se organizirano obilježava Dana planeta Zemlje, ove godine na ovaj dan organizirana je i volonterska akcija čišćenja otpada pod nazivom „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“.

  Riječ je o međunarodnoj volonterskoj akciji koja se u BiH održava šestu godinu zaredom a u protekle četiri godine u akciji je sudjelovalo više od 150.000 volontera iz cijele BiH koji su u općinama koje su se uključile u ovu akciju zajednički čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka, jezera i ostale lokacije.

  Na području općine Čitluk u ovu hvale vrijednu akciju uključuju su se učenici OŠ Čerin, već petu godinu za redom, ali zbog toga što je taj dan bio petak i nije bilo nastave odlučili su u utorak 25. travnja organizirati i podržati tu akciju koja se odvijala diljem naše zemlje. U ovoj akciji sudjelovalo je 50 učenika  koji su taj dan prikupljali nemarno bačeni otpad u blizini naše škole. Nadamo se da će nakon ovoga učenici, a i ostali manje bacati otpad vani i stavljati ga u već za to predviđene kante za otpatke. Učinimo svi to već danas i ne zagađujmo okoliš, priopćeno je iz OŠ Čerin.

  Akcija „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je volonterska akcija u povijesti BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija otpada, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Riječ je o projektu koji je prvi put realiziran u BiH 2012. godine u sklopu globalne akcije čišćenja „Let’s do it World“.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu