Naslovnica GOSPODARSTVO Osnovna škola Čerin: Prigodna predavanja Zavoda za zapošljavanje o potrebama na tržištu...

  Osnovna škola Čerin: Prigodna predavanja Zavoda za zapošljavanje o potrebama na tržištu rada

  Podijeli objavu

  Što dalje nakon osnovne? Koja su to deficitarna zanimanja? Što upisati? Kamo nakon srednje škole, raditi ili nastaviti dalje učiti? Koje mi to mogućnosti društvo pruža?  Kako nakon završetka srednje škole naći posao?

  Sve su to pitanja koja danas umaraju male glave koje žele krenuti u put zrelosti i odabrati ono zanimanje koje oni hoće i što u životu žele biti.

  Već petu godinu za redom Zavod za zapošljavanje za završne osme razrede u OŠ Čerin održao je prigodno predavanje za učenike u vidu profesionalnog usmjeravanja ili profesionalne orijentacije za usmjeravanje učenika na ona zanimanja koja su tražena na tržištu rada, priopćeno je iz OŠ Čerin.

  Stručno predavanje su predvodili: Maja Perić mag. psihologije i Nikola Ostojić voditelj podružnice Zavoda za zapošljavanje Općine Čitluk.

  Ovim projektom Zavod za zapošljavanje želi upoznati učenike kako izabrati i odabrati pravo zanimanje.

  Na pitanja učenika koja su to zanimanja danas tražena, preporuka Zavoda su: građevinski tehničari, medicinski tehničari, programer, prodavač, kuhar, konobar, vozač i druge zanatske usluge koje su potrebne današnjem tržištu rada.

  Upravo u sklopu ovog program – projekta učenici će u petak posjetiti u industrijskoj zoni tvrtke: Eurovip d.o.o. Čitluk, Rain – proizvodnja namještaja, Miles – proizvodnju liftova, te tvrtku Džida koja se bavi uvozom, prodajom, servisiranjem, te iznajmljivanjem viličara. Ovakav načina informiranja učenicima omogućava daljnju orijentaciju u njihovu školovanju, te i pomaže u njihovu daljnjem informiranju o potrebama na tržišta rada.