Naslovnica GOSPODARSTVO Vinarija Čitluk u glavnom gradu Austrije: Broćanska vina predstavljena u Beču

  Vinarija Čitluk u glavnom gradu Austrije: Broćanska vina predstavljena u Beču

  Podijeli objavu
  Foto: Klix.ba

  Veleposlanstvo BiH u Republici Austriji organiziralo je 25. travnja prezentaciju vina u Beču. Na manifestaciji je sudjelovalo šest vinara iz Hercegovine: Anđelić, Tvrdoš i Vukoje iz Trebinja, potom Vinarija Čitluk, Carski vinogradi iz Mostara, Nuić iz Ljubuškog te jedini predstavnik s područja Bosne Vino Tatarević iz Sanskog Mosta.

  Cilj manifestacije je bilo predstavljanje kvalitetnih vina i značajnih vinara iz BiH austrijskom tržištu, a u svrhu marketinga bh. vina na tržištu Austrije, te stvaranja pretpostavki za pokretanje i komercijalizaciju bh. vina u Austriji.

  Događaju je nazočilo oko 200 predstavnika gospodarskog, političkog i diplomatskog života Austrije, uključujući i predstavnike bh. zajednice.

  Prezentacija je naišla na vrlo dobar prijem i kritike nazočnih, koji su imali samo riječi hvale za kvalitetu, aromu i izgled ponuđenih vina ali da je za uspješan plasman i komercijalizaciju potrebno samo dodatno ojačati marketinške aktivnosti i pronaći dobre poslovne partnere u kanalu distribucije i prodaje.

  Manifestacija predstavljanja vina održana je u okviru aktivnosti promocije bh. proizvoda u Republici Austriji koje Veleposlanstvo BiH u Austriji kontinuirano provodi. U organizaciji manifestacije Veleposlanstvu BiH pomogli su i Predstavništvo Republike Srpske u Beču, tvrtka Wines of Illirya (koja već uvozi BiH vina u Austriju i SAD), te već spomenuti Webster Vienna Private University.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu