Naslovnica Obavijesti Slijedi promjena vremena: Osjetno zatopljenje, jak vjetar, lokalno obilne oborine i grmljavinske...

Slijedi promjena vremena: Osjetno zatopljenje, jak vjetar, lokalno obilne oborine i grmljavinske nepogode

Podijeli objavu
Foto: Brotnjo.info

U sljedeća tri dana možemo očekivati osjetnije zatopljenje, uz umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar.

U četvrtak, petak i subotu zbog vrlo nestabilne atmosfere, uz kišu pljuskove i grmljavine, lokalno treba očekivati pojavu izraženog grmljavinskog nevremena uz obilne pljuskove.

Obilne kiše uz grmljavinske nepogode pasti će sljedećih dana u Alpskim zemljama, Istri, sjevernom dijelu Jadrana i područjima sjeverozapada i sjevera Hrvatske, posebno granična područja sa Slovenijom.

Ovdje su mogući nagli porasti manjih i većih rijeka. Stoga svakako treba upozoriti na mogućnosti izlijevanja pojedinih rijeka.
Pozornost treba obratiti i na znatno otapanje snijega, uzrokovano jakom južinom u području naše regije i regije Balkana, što će biti za posljedicu porast vodostaja rijeka.

Međutim ne prijete veća izlijevanja rijeka, osim samo ponegdje manjih vodotoka. Pojedina područja mogla bi uvesti pripremne, ili redovne mjere obrane od poplava.

Ukoliko bi se dobar dio sljedećeg mjeseca nastavilo nestabilno vrijeme, u takvim okolnostima pisali bi ozbiljnija upozorenja na regiju zbog mogućih poplava, piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu