Naslovnica KULTURA VIDEO 500 natjecatelja na Otvorenom federalnom natjecanju iz glazbe u Čitluku

VIDEO 500 natjecatelja na Otvorenom federalnom natjecanju iz glazbe u Čitluku

Podijeli objavu

Osnovna glazbena škola Brotnjo iz Čitluka domaćin je 20. Otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe – Čitluk 2017.

Natjecanje se prvi put održava na području Hercegovine, a ove godine prijavili su se učenici iz više od 40 škola i ustanova koje se bave glazbenim odgojem i obrazovanjem iz BiH ali i Republike Hrvatske, prenosi Naša TV.

“Kada se glazba uvuče pod kožu, ona ostaje tu cijeli život. Glazba je ne samo umjetnost, nego i govor, pismo koje razumiju svi ljudi. Ona dodiruje našu dušu”, poručio je Dževad Šabanagić, predsjednik Udruge glazbenih i baletnih pedagoga FBiH na svečanom koncertu učenika i studenata glazbe koji je održan u ponedjeljak navečer u Dvorani sv. Josipa u Majčinom selu u Međugorju.

Gotovo 500 natjecatelja u ova četiri dana natjecat će se u disciplinama kao što su klavir, violina, violončelo, viola, solo pjevanje i udaraljke. Koncert otvorenja bila je prilika organizatorima da pošalju poruku nadležnima o potrebi otvaranja Srednje glazbene škole u Brotnju.

Inače, Osnovna glazbena škola Brotnjo osnovana je 2009. godine. Kroz nju je prošlo više od 2.000 učenika, a trenutačno ih ima 220. “Brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima dokaz su kvalitete naših učenika”, istaknuo je ravnatelj Osnovne glazbene škole Brotnjo Jure Sušac.

Natjecanja će se održavati u dvoranama i prostorijama Ustanove za predškolski odgoj i socijalnu skrb “Majčino selo” i Sveučilišta Hercegovina, u Bijakovićima-Međugorju.

Natjecanje završava u četvrtak, 27. travnja.