Naslovnica ZANIMLJIVOSTI FOTO: Otvoren 3. sajam cvijeća “Flora Herc 2017.”

  FOTO: Otvoren 3. sajam cvijeća “Flora Herc 2017.”

  Podijeli objavu

  Treći sajam cvijeća „Flora Herc 2017.“ započeo je danas u Herceg Etno selu Međugorje i trajat će do 23. travnja.

  Na samom početku sajma upriličeno je svečano otvaranje, na kojem je načelnik općine Čitluk Marin Radišić, 3. hercegovački sajam cvijeća „Flora Herc 2017.“ proglasio otvorenim.

  Ni iznenađujuće hladno vrijeme za ovo doba godine nije omelo organizatore i izlagače da kroz Herceg Etno selo stvore cvjetni put ispunjen različitim vrstama cvijeća koje uzgajivači brižno uzgajaju kroz cijelu godinu.

  Sajam ide dalje. Da je danas i gore vrijeme, mi bi svi opet bili ovdje. Vjerujem u vas i vjerujem da ćemo iduće godine imati još veći i bolji sajam – kazao je Branimir Penava, projekt menadžer Sajma i direktor Herceg Etno sela Međugorje, te zahvalio svim sudionicima sajma a posebnu zahvalu Penava je uputio izlagačima koji su imali hrabrosti izložiti svoje prekrasno cvijeće. Riječ je o cvijeću koje je uzgajano u grijanim plastenicima za uzgoj i doista je trebalo hrabrosti izložiti takvo cvijeće.

  U protekle dvije godine organizatori sajma trudili su se u suradnji s izlagačima svojim posjetiteljima ponuditi različite vrste cvijeća i ukrasnog bilja, no sajam je kroz protekle dvije godine imao i odgojno-obrazovni karakter, a tako će biti i ove godine.

  Kao i na sličnim europskim sajmovima, neke od aktivnosti i na „Flora Hercu 2017.“ usmjerene su ka buđenju ekološke svijesti posebice kod mališana, ali i kod odraslih. Važnu ulogu u sajamskim aktivnostima ima i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, kao i Ekološka udruga Lijepa naša, čiji predsjednik Marinko Dalmatin je također bio na današnjem otvaranju sajma.

  Mi u sklopu svojih aktivnosti radimo promociju i popularizaciju ove manifestacije, kao i popularizaciju uzgoja cvijeća, prvenstveno kada su u pitanju pojedinci i gospodarstvenici. Slikamo i snimamo sve balkone, gradske površine, kafiće i restorane koji u svom ambijentu žele imati kutak za cvijeće – kazao je na otvaranju sajma Dalmatin i dodao da će na završnoj svečanosti biti uručene tri prestižne nagrade.

  Općina Čitluk podržava sajam cvijeća od njegovog početka, te je stoga načelniku Radišiću danas pripala čast da sajam proglasi otvorenim.

  Zadovoljstvo je danas ponovno biti ovdje na sajmu cvijeća. Naravno, Općina Čitluk je do sada podržavala i podržavat će uvijek ovakve događaje. Svjedoci smo da u našoj lijepoj Hercegovini, ovdje u prelijepom ambijentu Herceg Etno sela , posebno kada ovdje ima ovoliko cvijeća i djece, možemo imati prelijep događaj. Što možemo poželjeti ljepše. Čestitao bih organizatoru na organizaciji 3. sajma i koliko vidim ovo će postati jedna lijepa tradicija i sajam će iz godine u godinu jačati – poručio je načelnik općine Čitluk Marin Radišić te naglasio da sajam na lijep način utječe na ekološku svijest i svijest o potrebi zaštite sredine u kojoj živimo.

  Odmah nakon svečanog otvaranja za mališane iz Dječjeg svijeta Ljubuški, Dječjeg vrtića Čitluk, Dječjeg vrtića Sveta Mala Terezija – Majčino Selo, Dječjeg vrtića Stolac, Dječjeg vrtića Sv.Josip iz Mostara i Dječjeg vrtića Neum organizirana je zanimljiva radionica na kojoj su se mališani družili s maskotama iz Dječjeg svijeta Ljubuški, te sudjelovali u zanimljivim natjecanjima koja su uključivala ples i pjesmu.

  Sajam cvijeća bit će otvoren svaki dan za sve posjetitelje od 11 do 19 sati.