Naslovnica Obavijesti FOTO Odgodite putovanje: Bura zatvorila autocestu u Hrvatskoj, na prijevojima u BiH...

FOTO Odgodite putovanje: Bura zatvorila autocestu u Hrvatskoj, na prijevojima u BiH pada snijeg!

Podijeli objavu

Snijeg povremeno pada na dionicama u višim predjelima, a na prijevojima Komar (Travnik-Donji Vakuf), Koprivnica (Bugojno-Kupres) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog najavljenih snježnih oborina tijekom noći, iz BiHAMK-a apeliraju na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Upozorava se i na brojne odrone, a izdvojena je magistralna cesta Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

 

Snijeg zatvorio A1 između Svetog Roka i Posedarja

Od 19,00 sati, zbog bure, za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, priopćio je HAK.

Snijeg povremeno i mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici. U priobalju puše jaka bura, povremeno da olujnim udarima. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, Senja i Karlobaga te autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama:

  • DC25 Gospić-Karlobag;
  • DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i
  • ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

 

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu