Naslovnica KULTURA Učenici OGŠ Brotnjo Čitluk nastavljaju nizati uspjehe

Učenici OGŠ Brotnjo Čitluk nastavljaju nizati uspjehe

Podijeli objavu
Foto: OGŠ Brotnjo Čitluk

Flautisti Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku, u klasi profesorica Maje Ćorić i Tine Vidić, otvorili su i ovu godinu uspjehom na 22. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika „Daleki akordi 2017.“, koje se održalo u Splitu od 3. do 8. travnja 2017. godine.

Ovo iznimno poznato i jako međunarodno natjecanje ove godine se održalo u dvije discipline: gudači i puhači, a sudjelovao je veliki broj natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Mađarske. Troje mladih Čitlučana imalo je priliku predstaviti svoju školu u najboljem svjetlu pred stručnim ocjenjivačkim sudom sastavljenim od renomiranih svjetskih glazbenika.

Foto: OGŠ Brotnjo Čitluk

Učenica IV. razreda Antea Šakota plasirala se po broju bodova u sami vrh svoje kategorije i osvojila drugu nagradu, dok je učenica V. razreda Ana Pehar za svoj nastup nagrađena trećom nagradom. Učenik Maro Bulić u svojoj je kategoriji osvojio treću nagradu. Korepetitorica klase flaute, prof. Silvia Vukojević, upotpunila je nastup učenika glasovirskom pratnjom.

Foto: OGŠ Brotnjo Čitluk

Profesori i ravnatelj škole prof. Jure Sušac počašćeni su što imaju priliku glazbeno odgajati ovako talentiranu djecu željnu znanja i uvijek spremnu za nove nastupe i natjecanja. Roditelji natjecatelja ne mogu sakriti ponos i zadovoljstvo što njihova djeca u današnjem svijetu, u kojem se kulturi ne daje dovoljno prostora, svjedoče da ipak postoji osjećaj za lijepo i plemenito.

Foto: OGŠ Brotnjo Čitluk

Vrijedno je spomenuti da su par dana pred samo natjecanje nagrađeni učenici bili posebni gosti svečanog koncerta u organizaciji Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik, koja je proslavila svoj 48. rođendan. Izveli su neke od natjecateljskih skladbi, a u točki kvarteta pridružila im se i kolegica Magdalena Lovrić, učenica VI. razreda OGŠ Brotnjo.

Foto: OGŠ Brotnjo Čitluk

Do sada smo pratili brojne uspjehe ovih mladih talenata, ali ipak možemo reći da je za njih ovo tek početak blistave glazbene karijere koja ih zasigurno čeka u bliskoj budućnosti.