Naslovnica GOSPODARSTVO Potpisan protokol o suradnji na EU projektima

  Potpisan protokol o suradnji na EU projektima

  Podijeli objavu

  Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara, potpisali su danas Protokol o suradnji s Paolom Di Salvatore, direktoricom Upravljačkog tijela IPA Jadranskog programa.

  Kako je nakon potpisivanja istaknuto, Protokol se odnosi na pružanje besplatne obuke za djelatnike Vlade i Gradske uprave iz oblasti apliciranja i provedbe EU projekata, otvaranje Ureda za EU programe u Mostaru, te suradnju u drugim bitnim područjima u svezi s EU programima i projektima.

  Direktorica Di Salvatore istaknula je kako je ovo prvi Protokol koji Upravljačko tijelo IPA programa potpisuje s jednim gradom i jednom regijom, ocijenivši kako će to biti jedan veliki uzlet za Mostar, HNŽ i BiH kada su u pitanju europski programi i projekti.

  Zahvalila je predsjedniku Hercegu i  gradonačelniku Bešliću  istaknuvši kako su HNŽ i Grad Mostar jako učinkoviti u korištenju europskih fondova, te kako do sada nije bilo nikakvih neregularnosti kada je u pitanju provedba projekata.

  Predsjednik Herceg naglasio je kako će potpisani sporazum unaprijediti suradnju HNŽ-a i Grada Mostara s jednim od IPA programa, izrazivši nadu u to da će se kroz ovaj vid suradnje mnogo lakše doći do europskih sredstava. Podsjetio je, također, kako je Vlada prošle godine provela dva, te uskoro počinje provedbu još dva IPA projekta, koji su priprava za buduće strukturne i kohezijske programe.

  Gradonačelnik Bešlić zahvalio je direktorici Salvatore na dosadašnjem razumijevanju te istaknuo kako se nada da će Ured za EU programe, koji će biti otvoren u Mostaru, omogućiti educiranje i drugim administracijama u BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu