Naslovnica DRUŠTVO FOTO: U Odacima uskoro suvremena mrtvačnica sa svim potrebnim sadržajima

FOTO: U Odacima uskoro suvremena mrtvačnica sa svim potrebnim sadržajima

Podijeli objavu

Prije 20-ak godina u groblju Pododaci u G.V. Ograđeniku, obitelj Džida je izgradila postojeću kapelicu, koja se sada u potpunosti rekonstruira i širi, a u sklopu nje će se nalaziti suvremena mrtvačnica sa svim potrebnim sadržajima.

Kako smo doznali od braće Jure Juke i Milenka Miše Džida, investitora ovoga projekta, kompletan postojeći objekt se širi i renovira, na njemu će biti obnovljen krov, fasada i otvori, a radovi će biti završeni do blagoslova polja u Pododacima.

Građevinu mrtvačnice čine prostori u funkciji pogreba (dvorana za ispraćaj i odarnica), te prostorije za zbrinjavanje pokojnika ( doprema, čuvanje, prostorije za osoblje i pomoćne prostorije).

Projekt mrtvačnice i sanacije su radili inženjeri i arhitekti tvrtke Dom 90 Jure Džida, Marko Džida i Hrvoje Džida.

– Dugo godina se ništa nije radilo u G. V. Ograđeniku i nadam se da će ova inicijativa pokrenuti nove inicijative koje će umnogome poboljšati uvjete života i sadržaje u našem mjestu. Ovaj potez su pozdravili svi žitelji u mjestu i to nam je svakako poticaj za sve što činimo – kazao je Jure Džida.

Kako se mnogo vidjeti na licu mjestu investicija nije mala, a izgradnjom mrtvačnice omogućit će se dostojan ukop pokojnika.