Naslovnica POLITIKA Imenovani novi suci u Općinski sud u Čitluku: Ovo su njihova imena!

Imenovani novi suci u Općinski sud u Čitluku: Ovo su njihova imena!

Podijeli objavu

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) na zasjedanju u Sarajevu donijelo je odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je u rujnu za predsjednicu suda izbrana Jadranka Prskalo i nakon poništenja imenovanja četiri sutkinje od 10. studenog prošle godine, danas su imenovani novi suci u Općinskom sudu Čitluk.

To su: Gorjana Šajin, Anđela Ljubić Čović, Boris  Herceg i Aida Hidović

Kako je priopćeno iz VSTV-a, pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru dužnosti za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Nakon današnjeg imenovanja, za nadati se kako će novoizabrani suci što prije stupiti na dužnost kako bi krenuli u rješavanje mnogobrojnih nagomilanih predmeta građana s područja Općine Čitluk koji se nalaze u kutijama u Općinskom sudu u Mostaru.