Naslovnica GOSPODARSTVO Vinarija Čitluk i Podrumi Andrija na prestižnom sajmu ProWein 2017. u Düsseldorfu

  Vinarija Čitluk i Podrumi Andrija na prestižnom sajmu ProWein 2017. u Düsseldorfu

  Podijeli objavu

  anjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine po drugi put organizira nastup proizvođača vina i žestokih pića iz Bosne i Hercegovine na sajmu ProWein 2017, koji će se održati u njemačkom gradu Düsseldorfu od 19. do 21. ožujka 2017. godine.

  Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, koji je zakupila Vanjskotrgovinska komora BiH za potrebe predstavljanja tvrtki iz oblasti proizvodnje vina, svoje proizvode će predstaviti osam njih, i to: Vinogradi Nuić (Crnopod-Ljubuški), Vinarija Čitluk d.d. (Čitluk), Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški), Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoča-Čitluk), Vinski podrum Anđelić- KOMRAD d.o.o. (Trebinje) i Hepok d.d. (Mostar).

  Sajam ProWein je jedan od najznačajnijih događaja kada je vinarstvo u pitanju. Tu se svake godine susreću vodeći svjetski proizvođači i distributeri vina i alkoholnih pića, hotelijeri, ugostitelji, mali prodavači i entuzijasti.

  ProWein karakterizira bogata i raznovrsna ponuda događaja. Svake godine posjetitelji imaju priliku uživati u preko 300 degustacija i prezentacija.

  Pored klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i digestivi. U okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsta vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

  Iz godine u godinu broj izlagača i posjetitelja je u stalnom porastu, čime se potvrđuje visok međunarodni karakter sajma koji ga izdvaja od drugih sajmova u okviru branše – priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.