Naslovnica GOSPODARSTVO Novi udar na džep vozača: Poskupila registracija vozila

  Novi udar na džep vozača: Poskupila registracija vozila

  Podijeli objavu

  Registracija vozila u Republici Srpskoj je poskupjela jer je došlo do rasta cijena osiguranja od autoodgovornosti, potvrdio je za “Nezavisne novine” Bojan Popović, predsjednik Skupštine Udruge osiguravajućih društava RS.

  On je objasnio kako je došlo do poskupljenja obveznog osiguranja za 18%, a da osiguranje u sklopu registracije motornog vozila iznosi ukupno 30 do 40%.

  “Ostalo su porezne obveze, davanja za Auto-moto savez i ostalo. Mi smo ispred udruge tražili povećanje cijena osiguranja od autoodgovornosti zato što je došlo do problema pri isplati šteta. To je sve vezano za povećanje cijene rada majstora, rezervnih dijelova, a i voze se skuplji automobili”, pojasnio je Popović.

  Dodaje da registracija neće puno poskupjeti i da će to biti nekih 7,8%.

  “Ponavljam, osiguranje čini 30 do 40 odsto od ukupnih sredstava koja se izdvajaju za registraciju vozila”, rekao je Popović. Inače, Odluka o izmjenama odluke o zajedničkoj tarifi premija i cjenovniku za osiguranje od odgovornosti za motorna vozila u Republici Srpskoj je objavljena u Službenom glasniku RS u srijedu, te je povećanje cijena osiguranja od autoodgovornosti od 18% već stupila na snagu.

  Podijeli objavu