Naslovnica DRUŠTVO Maturanti formirali jubilarni živi adventski vijenac

Maturanti formirali jubilarni živi adventski vijenac

Podijeli objavu

Maturanti 45. generacije maturanata Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića danas su u školskom dvorištu formirali jubilarni deseti živi adventski vijenac. Predvođeni profesoricom Sandrom Sušac, maturanti su nastavili tradiciju koja je započeta 2012. godine.

– Jako sam sretna što smo danas po ovom divnom danu, kojeg nam Bog dade, formirali deseti živi adventski vijenac, doslovno živi zato što su u njemu sudjelovali maturanti kao i ranijih godina. Ideja je nastala 2012. godine. Vođeni idejom da maturanti urade nešto neobično, nešto drugačije za advent počeli smo s pripremama i malo po malo kroz razgovor, od ideje o ogromnom umjetnom vijencu, došli smo na ideju da to budu sami maturanti. Zbilja, desetu godinu se uvijek rado odazovu i poruka svega ovoga bi bila da smo mi advent, da smo mi došašće jedni drugima i ako nije tako sve blještavilo okolo gubi smisao. Budimo došašće jedni drugima – poručila je profesorica Sanda Sušac.

Maturanti se svake godine rado odazovu pozivu na sudjelovanje, a svake godine svoju kreativnost u izradi adventskog vijenaca iskažu kroz različite dodatke. Ove godine bili su to ukrasi izrađeni od papira.

– Ponosan sam što sam danas mogao biti dio ovoga živog adventskog vijenca kojeg smo pravili. Kada je profesorica Sanda ušla u razred i spomenula ovo, na prvu smo bili malo skeptični oko svega, ali s obzirom da nam je spomenula i da je ovo jubilarna deseta obljetnica, rado smo se odazvali pozivu. Bila je jako lijepa atmosfera i uživali smo u ovome – kazao nam je Ivan Sivrić, maturant iz IV. 2 razreda i dodao kako se nada da će i sljedeće generacije maturanata SŠ dr. fra Slavka Barbarića uživati u izradi živog adventskog vijenca na isti način.

Uz četiri adventske svijeće koje simboliziraju: nadu, mir, radost i ljubav, simbol adventskog vijenca je i neprekinuti krug koji označava beskonačnu Božju ljubav, a posebnost adventske pripreme za proslavu Božića u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića svakako je adventski vijenac koji izrađuju maturanti ove škole.

Citluk.ba

Podijeli objavu