Naslovnica POLITIKA Vlada HNŽ: Ostvaren rast prihoda i novoregistriranih poduzeća, a smanjen broj obrta...

Vlada HNŽ: Ostvaren rast prihoda i novoregistriranih poduzeća, a smanjen broj obrta te industrijske proizvodnje

Podijeli objavu

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na 61. sjednici usvojila Prijedlog Zakona o zaštiti prirode koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Kako je istaknuto, cilj Zakona je očuvati, obnoviti i povećati postojeću biološku i krajobraznu raznolikost u stanju prirodne ravnoteže i usklađenih odnosa s ljudskim djelovanjem,  osigurati sustav zaštite prirodnih vrijednosti kao i osigurati održivo korištenje prirodnih dobara bez bitnog oštećivanja dijelova prirode, spriječiti štetne zahvate ljudi i poremećaje u prirodi te osigurati pravo građana na zdrav okoliš.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, nakon provedene procedure javnog poziva, Vlada je usvojila Odluku o odabiru projekata socijalne politike koji će biti financirani u ukupnom iznosu od 65.000,00 KM.

Vlada je nastavila aktivnosti na rješavanju problema izvršnih sudskih rješenja koja značajno opterećuju Proračun, te usvojila Odluku o pokretanju postupka za zaključivanje Ugovora o izvansudskim nagodbama u 51 predmetu.

Također, razmotrena je i Informacija Ministarstva gospodarstva o stanju u poduzetništvu i obrtu na području HNŽ u 2016. godini. U Informaciji je istaknuto kako je ostvaren rast poreznih prihoda, povećan broj novoregistriranih poduzeća, dok se broj obrta smanjio, te je uočljiv pad industrijske proizvodnje.

Naglašeno je i kako je, s ciljem poboljšanja sposobnosti gospodarstva u HNŽ da odgovori na potrebe tržišta, potrebno brže i učinkovitije osigurati uvjete za povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, te privlačenje investicija, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu