Naslovnica DRUŠTVO FOTO: Prodajnom izložbom kruha i slastica polaznici Dječjeg vrtića Čitluk obilježili „Dane...

FOTO: Prodajnom izložbom kruha i slastica polaznici Dječjeg vrtića Čitluk obilježili „Dane kruha 2017.“

Podijeli objavu

Danas  su se polaznici Dječjeg vrtića Čitluk sa svojim odgajateljicama i roditeljima aktivno uključili u obilježavanje tradicionalnih Dana zahvalnosti za plodove zemlje, popularno zvanih „Dane kruha 2017.“

Za razliku od proteklih, ove su godine „Dani kruha“ održani u suncem obasjanom i lijepo uređenom vrtićkom dvorištu  gdje je upriličena prodajna izložba kruha, peciva, slastica te ostalih krušnih proizvoda i jesenskih plodova.

Na početku je ravnateljica Vrtića Zdenka Pehar pozdravila roditelje, njihovu djecu, kuharice i odgajateljice te im zahvalila što su se masovno odazvali i velikodušno uključili i obilježavanje Dana kruha koji život znači, a potom je svaka od pet skupina vrtićke djece  svoje roditelje pozdravila prigodnim pjesmama.

Doista je bilo dojmljivo vidjeti kakve su sve krušne proizvode, peciva, slastice i plodove  jeseni za izložbu pripremila vrtićka djeca uz pomoć svojih odgajateljica, kuharica, roditelja i baka. Svi su se doista trudili da što ljepše proizvode od brašna pripreme i predaju za tu prodajnu izložbu. Na ponudi se na stolovima našlo pravo obilje pa je svatko mogao odabrati ponešto za sebe.

Опубліковано Brotnjo.info 12 жовтня 2017 р.

Osim što se programom Vrtića djeca uče o samom postupku proizvodnje i blagovanja kruha, tom se manifestacijom kod vrtićke djece razvija ljubav prema kruhu kao temeljnom izvoru životne  i duhovne snage,  a ujedno ih se poučava kako se treba radovati i Bogu zahvaljivati za darovane i blagoslovljene plodove zemlje i ljudskoga rada te da ne zaborave one koji nemaju kruha.

Budući da je izložba bila prodajnog karaktera, ponuđene vrste kruha, pecivo, slastica i druge proizvode,  danas kupovali roditelji djece i ostali Čitlučani, a novac prikupljen od prodaje iskoristit će se isključivo za nabavu didaktičkog materijala potrebnog za odgojno-obrazovni rad u Vrtiću.