Naslovnica DRUŠTVO FOTO: Održan Stipandanski zavičajni susret u Dragićini

FOTO: Održan Stipandanski zavičajni susret u Dragićini

Podijeli objavu

Stipandanski zavičajni susret, skup Dragićana i ukopnika Stojića groblja održan je sinoć u Dragićini. Tradicionalni susret započeo je Misom koju je predvodio don Mirko Barbarić uz koncelebraciju fra Miljenka Miće Stojića i fra Miljenka Mike Stojića.

Don Mirko, salezijanac rodom iz Dragićine, predvodio je misno slavlje u Stojića groblju, dok je poticajne riječi okupljenima u propovijedi uputio fra Miljenko Mića Stojić, koji uz fra Miljenka Miću Stojića proslavlja 30. obljetnicu svećeništva. Zanimljivo, predvodnik misnog slavlja prošle je godine također proslavio jubilarnu obljetnicu – 40. obljetnicu svećeništva.

Kako to tradicija nalaže, na zavičajnom susretu Dragićana dodijeljene su i nagrade za najmlađu osobu, najstariju osobu i najdugovječniji bračni par iz mjesta. Najmlađi stanovnik Dragićine ove godine je Jozo Dugandžić Galić, sin Dragana i Dragane r. Ljubić, koji je rođen 2. kolovoza, dok je najstarija mještanka Dragićine i ove godine Iva Ćužić, udova Konstantinova. Iva od početka održavanja Susreta nosi epitet najstarije mještanke, a bračni par s najviše godina bračnog zajedništva ove godine je par Žarko i Pavica Stojić iza kojih je 66 godina bračnog života.

Prigodne darove dobitnicima je uručio fra Mika Stojić, a nakon misnog slavlja prijateljevanje na 5. Stipandanskom susretu nastavljeno je na obližnjem sportskom igralištu, gdje su na prigodnoj svečanosti nagrađeni bračni parovi koji slave obljetnice braka, ali i mladi koji aktivno sudjeluju u akcijama koje su pokrenute i uspješno organizirane u Dragićini.

Sinoćnja nagrada za mlade bila je ulaznica za večerašnji humanitarni koncert „Blatničke note dobrote“. Dio prihoda od ovog koncerta namijenjen je za izgradnju prostorija MZ Dragićina i HU fra Didak Buntić čija izgradnje je već započeta, a kako bi prikupili dodatna sredstva organizatori Sipandanskog zavičajnog susreta sinoć su priredili i tombolu s bogatim nagradnim fondom.

Prijateljevanje na sportskom igralištu u Dragićini uz bogatu trpezu, pjesmu, ples i ugodne razgovore nastavljeno je do dugo u noć. Za dobru zabavu bila je zadužena grupa Brotnjo, a voditeljica sinoćnjeg programa bila je Marina Barbarić Lovrić.

 

Posted by Događajnica on Montag, 7. August 2017

 

 

IZVORCitluk
Podijeli objavu