Naslovnica BiH Kordić: Lažni moralizatori krivotvore povijest i nastoje unijeti nemir u naše društvo

Kordić: Lažni moralizatori krivotvore povijest i nastoje unijeti nemir u naše društvo

Podijeli objavu
Foto: Bljesak.info

Gradimo Mostar okrenut budućnosti i zaustavimo veličanje zločinačkih ideologija, poručio je u nedjelju na svom Facebook profilu gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zavalivši pritom MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije na jučerašnjem, kako kaže, adekvatnom nadzoru i upravljanju okupljanja u središtu Grada.

Istaknuo je kako vjeruje da svaki građanin Mostara, razmišljajući o budućnosti svoje životne sredine, razmišlja o ugodnijem okruženju, sigurnim radnim mjestima, razvoju gospodarstva, izgrađenim parkovima, i svemu onome sto čini život kvalitetnijim.

Potom je spomenuo “skupinu ljudi koji se predstavljaju antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima”.

– Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguće je zanemariti kontekst u kojem se skupina mladosti, naše djece šeće središtem grada u kostimima koji simboliziraju budućnost, razvoj, a u isto vrijeme lažni moralizatori falsificiraju povijest i porukama podjela nastoje unijeti nemir u naše društvo – naglasio je mostarski gradonačelnik, aludirajući time na policijsku zabranu komemorativne šetnje antifašista do Partizanskog spomen groblja.

Kako kaže, oštro osuđuje takav javni govor koji, ističe, ne pripada civiliziranom i demokratskom društvu kojem Mostarke i Mostarci pripadaju.

– Duboko sam uvjeren kako smo dovoljno sazreli kao društvo da demaskiramo lažno predstavljanje i sijače mržnje i podjela – dodao je Kordić zahvalivši MUP-u HNŽ-a “na jučerašnjem adekvatnom nadzoru i upravljanju okupljanja u središtu Grada”.

– Grad koji kao gradonačelnik predstavljam podržava i podržavat će sve slobode, provoditi reforme, kao i gledati u budućnost s iskrenom namjerom da svima napravimo ugodniju životnu sredinu – zaključio je gradonačelnik Mostara.

HMS.ba

Podijeli objavu