Naslovnica O VINU Carska Vina Grgo Vasilj služena u jednom od najprestižnijih britanskih restorana sa...

Carska Vina Grgo Vasilj služena u jednom od najprestižnijih britanskih restorana sa dvije Michelinove zvjezdice velikog chefa Raymonda Blanca

Podijeli objavu

Nekoliko hrvatskih i jedan hercegovački vinar u zadnjem su tjednu studenog u organizaciji British Croatian Busines Cluba otputovali u Veliku Britaniju. Vina Damjanić, Dobra berba, hercegovačka Carska vina i vinarija Siber vina su prezentirali u Le Manoir aux Quat’Saisons u Oxfordu.

Riječ je o jednom od najboljih britanskih restorana, koji već cijelu vječnost ima dvije Michelinove zvjezdice.

Chef Manoira legendarni je Raymond Blanc, jedan od razmjerno rijetkih velikih kuhara koji su uspješno povezali profesionalnu i televizijsku karijeru. Blancove se gastronomske emisije visokog stila povremeno prikazuju na HTV-u, a dosta često na 24Kitchen.

U Manoir aux Quat’Saisons predstavljeno je devet hrvatskih i hercegovačkih vina, uključujući tri Damjanićeve malvazije, mladu, Akaciju iz 2020. i odličnu Justinu iz 2019.

Vlasnik Carskih vina Grgo Vasilj donio je žilavku Gregorius Limited Edition iz 2022. i blatinu David Cuvee Special Edition iz 2019. Važno je istaknuti da su oba Vasiljeva vina osvojila zlatne Decanterove medalje, što govori o sve vidljivijem kvalitativnom rastu zapadnohercegovačke vinske scene.

Na evemtu u Manoiru sudjelovao je i sam Raymond Blanc, koji je održao prigodan govor. Desetosljednu večeru uz Blancovu su ekipu pripremali i splitski chefovi Marko Đurašević iz Boilera i Branimir Prnjak iz Zrna soli.

Plava kamenica

Podijeli objavu