Naslovnica SPORT David Paponja brončani na turniru Svjetske karate lige za mlade

David Paponja brončani na turniru Svjetske karate lige za mlade

Podijeli objavu

Od 7. do 10. prosinca, 4021 natjecatelj i natjecateljica iz 81 države natjecalo se na turniru Karate 1-Youth League u Veneciji.

Na najmasovnijem turniru ove vrste u organizaciji Svjetske karate federacije nastupilo je sedam članova Karate kluba Brotnjo – Hercegovina, a najzapaženiji uspjeh postigao je David Paponja osvojivši treće mjesto u kategoriji U14 do 50 kilograma.

Paponja i Prga plasirali se na Europsko prvenstvo

Uz ovakav uspjeh i ranije uspjehe na izbornim turnirima, David se plasirao Europsko prvenstvo koje će se u veljači 2024. godine održati u Gruziji, gdje će nastupiti i Patricija Prga. Paponja je brončanu medalju u Veneciji osvojio nakon šest borbi, dok je Prga poražena u trećem kolu, no ovakav rezultat u kategoriji mlađih seniorki do 55 kilograma, uz ranije uspjehe, bio joj je dovoljan za plasman na europsku smotru najtalentiranijih karatašica i karataša.

Nova natjecateljska iskustva na prestižnom natjecanju, predstavljajući KK Brotnjo – Hercegovina, također su stekli: Jure Puce, Željko Pervan, Lucija Prskalo, Stela Bulić i Ivano Ivanković.

Tijekom Svjetske karate lige za mlade trener Dalibor Vučić dobio je trenersku licencu Svjetske karate federacije.

Govoreći o uspjehu broćanskih karatista važno je istaknuti kako je turnir u Veneciji privukao do sada najveći broj natjecatelja koji su nastupili na turniru Svjetske lige mladih u karateu – priopćeno je.

Podijeli objavu