Naslovnica O VINU Hercegovački vinari opet zablistali u Zagrebu!

Hercegovački vinari opet zablistali u Zagrebu!

Podijeli objavu

Vinarija Buntić, Vinarija Milas, Vinarija Keža, Carska Vina Grgo Vasilj, Vinarija Škegro

Ovih dana smo bili svjedoci festivala vina VinoCom koji je se održao u hrvatskoj metropoli, u Zagrebu. Festival je se održao u prekrasnom ambijentu hotela Esplanade, u čijim je se raskošnim i elegantnim dvoranama okupila vinska elita cijele regije uključujući i neizostavnu Bosnu i Hercegovinu tj. hercegovačke vinare.

Ovu manifestaciju već 16 godina zaredom organizira prof. Ivan Dropulić, koja uistinu promovira i diže kulturu pijenja vina u ovoj našoj regiji. Festival su posjetili brojni ugostitelji i posjetitelji, kao i javne ličnosti regionalne scene.

„Hercegovački su vinari i ovoga puta pokazali raskoš svojih autohtonih sorti Žilavke i Blatine, te na taj način promovirali Hercegovinu kao zavidnu vinsku regiju. Ove godine smo imali čast što nas je podržala i posjetila ambasadorica Bih u Hrvatskoj, njena ekscelencija Elma Kovačević“ istaknuo je hercegovački vinar Andrija Vasilj te nastavlja:

„Važno je napomenuti da je naša ambasadorica pokrenula inicijativu da se napravi promocija hercegovačkih vina u bosansko-hercegovačkom centru u Zagrebu, pod pokroviteljstvom ambasade BiH u Hrvatskoj. Naši vinari su podržali tu ideju, i zahvalni smo ambasadorici na neumornoj podršci, navodeći da će se taj vinski performans održati po mogućnosti u travnju 2024.“

Podijeli objavu