Naslovnica BiH Vidačak održala sastanak s predstavnicima udruga s područja HNŽ

Vidačak održala sastanak s predstavnicima udruga s područja HNŽ

Podijeli objavu

Nadležne službe Zavoda izraditi će konačni prijedlog proširenja prava koji će biti sastavni dio Plana rada i Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2024. godinu

Direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, mr.sc. Ana Vidačak dr. med. i njeni suradnici sastali su se jučer s predstavnicima Udruge dijabetičara u HNŽ „Insula“, Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Vedri osmjeh“, Udruge za Down sindrom, Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize u HNŽ/K „Marko Ravlić“, Udruge građana/građanki za maligna oboljenja dojke i ostala maligna oboljenja kod žena „Novi pogled“, Udruženja roditelja i prijatelja osoba s posebnim potrebama „Sunce“ Mostar, Udruge slijepih osoba HNŽ, Udruge „Pužnica“, Korisnicima Stoma vrećica, Udruge „Susret“ Čitluk, Udruge „Otac“, Udruge „Djeca nade“ Prozor Rama, Udruge Gluten free HNŽ, Udruženja Ružičnjak „Los Rosales“, kao i osiguranicima koji su dostavili prijedloge za proširenjem prava osiguranika. Na sastanku su razmatrani prijedlozi za proširenjem prava osiguranika u 2024. godini.

Prethodnih mjeseci direktorica Vidačak i Stučna služba Zavoda analizirali su prijedloge za proširenje prava osiguranika koji su pristigli iz ugovornih zdravstvenih ustanova, udruga osiguranika, kao i pojednične prijedloge osiguranika u cilju proširenja liste lijekova, listu ortopedskih pomagala i drugih prava osiguranika sukladno stvarnim potrebama osiguranika.

„Osiguranik/pacijent je ključna karika u procesu realizacije prava osiguranika unutar zdravstvenog sustava i izuzetno je bitno da osiguranik bude uključen u tim zajedno s ugovornim zdravstvenim ustavnovama i Zavodom zdravstvenog osiguranja koji će predlagati unaprijeđenja prava osiguranika iz zdravstvne zaštite i zdravstvenog osiguranja. Upravo takav model unaprjeđenja prava koriste moderna i razvijena društva, za što se i ZZO HNŽ opredjelio s ciljem zadovoljstva naših osiguranika i pružanja kvalitetnijih zdravstvenih usluga“, kazala je direktorica Vidačak.

Predstavnici udruga iskazali su zadovoljstvo i zahvalili se direktorici Vidačak na otvorenom pristupu, suradnji i uvažavanju potreba koje osiguranici svakodnevno upućuju Zavodu.

Temeljem dostavljenih prijedloga ugovornih zdravstvenih ustanova, udruga i osiguranika za proširenjem prava osiguranika i zaključaka s održanog sastanka, nadležne službe Zavoda izraditi će konačni prijedlog proširenja prava koji će biti sastavni dio Plana rada i Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2024. godinu.

Po završetku i usvajanju istog od strane Upravnog vijeća javnost će biti upoznata sa svim pozitivnim iskoracima koje je Zavod planirao, a odnose se na proširenje  prava osiguranika.

ZZO HNŽ

 

 

 

Podijeli objavu