Naslovnica BiH Tvrdi kamen Hercegovački: Iako ima tešku bolest svaki dan dolazi na posao...

Tvrdi kamen Hercegovački: Iako ima tešku bolest svaki dan dolazi na posao i liječi pacijente

Podijeli objavu

Doktor Aleksandar Babić iz Trebinja boluje od cistične fibroze te ima Kartagenerov sindrom, ali svaki dan nesebično dolazi na posao i pomaže pacijentima. Njegove kolege liječnici su izrazili želju da mu pomognu u liječenju.

Kako je napisao njegov kolega Ivica Zdravković na svom Facebooku, Aca ima 47 godina, oženjen je, radi kao liječnik u domu zdravlja. I na kisiku je po cijeli dan s obzirom na to da se bori sa cističnom fibrozom, koja mu je uništila pluća.

“Bori se kao lav. Ide na posao pod kisikom. Ne da se. I tako već godinama”, rekao je on.

S obzirom na Acinu nesebičnost i strast prema pomaganju ljudima, Zdravković je odlučio da pronađe način kako bi pomogao njemu. Pisao je Univerzitetskoj klinici za torakalnu kirurgiju u Beču, koja je u posljednjih par godina izvela najviše transplantacija pluća u Europi, kako bi ga pregledali i operiralii ukoliko je to moguće.

S obzirom na to da mu nisu još odgovorili, Zdravković se nada da netko od kolega ima kontakt s liječnicima u Beču na navedenoj klinici kako bi intervernirali da ga samo pregledaju i kažu koliko je operacija moguća.

Njegov slučaj je posebno težak i s obzirom na to da ima Kartagenerov sindrom, što znači da su mu svi organi smješteni napokako, u smislu da je srce desno, jetra lijevo i slično.

klix.ba

Podijeli objavu