Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Meteorolog otkrio kad kad stižu minusi, gdje će biti snijega…

Meteorolog otkrio kad kad stižu minusi, gdje će biti snijega…

Podijeli objavu

Stabilno vrijeme zadržat će se do utorka kada, prema riječima Krajinovića, slijedi drastičnija promjena vremenskih prilika u BiH.

– Ta promjena će se ogledati u čestim oborinama. U utorak i srijedu bit će dosta obilne, posebno na sjeverozapadu i sjeveru BiH gdje se očekuje oko 30 litara kiše po metru četvornom. U takvim okolnostima, uz nešto jači vjetar, vrijeme će biti dosta promjenljivo, oblačno.

Kada su u pitanju temperature zraka, iznadprosječno visoke vrijednosti za ovo doba godine očekuju se do 21. studenoga. Nakon toga slijedi pad vrijednosti temperatura, pa će jutarnje širom zemlje biti ispod nule, a maksimalne dnevne u Bosni od 4-9°C. Dosta hladnije razdoblje očekuje se krajem mjeseca – naveo je Krajinović.

I pored toga što će krajem mjeseca biti hladnije, temperature ni blizi, kako kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, neće se približiti rekordima za studeni.

– Apsolutni rekordi za studeni se kreću od minus 20, koliko je izmjereno u Bugojnu 29. studenoga 1973., pa sve do minus 5°C, koliko je zabilježeno u Mostaru 12. studenoga 1897. godine – dodaje Krajinović.

– Za sada samo na najvišim planinama u središnjim i istočnim predjelima BiH bit će snijega, ali ne u značajnijim količinama da bi se uživalo u zimskim sportovima. Što se tiče nizina, prognostički modeli koji dosežu do 2. prosinca, nisu evidentirali veći snijeg.

Faktor.ba

Podijeli objavu