Naslovnica POLITIKA Predsjednica Bradara na konferenciji EPP-a o Zapadnom Balkanu

Predsjednica Bradara na konferenciji EPP-a o Zapadnom Balkanu

Podijeli objavu

U Europskom parlamentu u Bruxelles održana je konferencija Kluba zastupnika Europske pučke stranke na temu Zapadnog Balkana.

EPP ima dugu tradiciju organiziranja ove konferencije na godišnjoj razini a cilj je okupiti partnere istomišljenika i poticati istinsku razmjenu mišljenja s političkom obitelji EPP-a. Ovogodišnja Konferencija skupine održana je na temu “Zapadni Balkan: Integracija prije pristupanja”.

Iz Bosne i Hercegovine konferenciji je nazočila jedino predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, dopredsjednica HDZ- BiH, stranke koja je pridruženi član grupacije s pravom glasa.

Bradara je kao uvodničar drugog panela govorila o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini u svjetlu posljednjeg Izvješća Europske komisije, o provedbi prošlogodišnjih Općih izbora, potrebi izmjene Izbornog zakona te boljoj atmosferi unutra političkih partnera u Federaciji, naporima Vijeća ministara te na koncu, podršci javnosti prema EU procesima.

Na temu izazova i razdora u regiji, Bradara je kazala kako su naše pojedinačne kao i zajednička povijest vrlo složeni i da ta činjenica opterećuje i međusobne odnose, kako unutar Bosne i Hercegovine, tako i u regiji.

“S druge strane, naše ambicije za budućnost su velike i jednake. Svi želimo biti dijelovima velike europske obitelji, kojoj, svi to vjerujemo, bezuvjetno pripadamo” kazala je između ostalog Bradara koja je prethodna dva dana sudjelovala i na Političkoj skupštini EPP-a te se susrela s članovima Misije BiH pri Europskoj uniji.

Podijeli objavu