Naslovnica Obavijesti Ministar o nedoumicama građana: Sve što vam treba od papira piše u...

Ministar o nedoumicama građana: Sve što vam treba od papira piše u pozivu, bankovni račun nije potrebno otvarati

Podijeli objavu

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je javni poziv za podjelu novčane podrške EU energetski siromašnim kućanstvima, na koji se građani mogu prijaviti do 10. 11. 2023. godine u gradovima i općinama, ili drugim ustanovama koje su gradovi i općine odredili sukladno mjestu prebivališta.

Dakle, prijava na spomenuti javni poziv vrši se putem gradovi i općina, a u slučaju Općine Čitluk prijava se vrši u Centru za pružanje usluga (šalter sali u zgradi Općine Čitluk), gdje podnositelji zahtjeva od službenika zaduženih za implementaciju javnog poziva mogu dobiti i dodatne informacije.

Kako bi javnost bila što bolje informirana o Javnom pozivu za dodjelu sredstava s pozicije tekućeg transfera drugim nivoima vlasti i fondovima – podrška Europske unije BiH u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize, javni poziv s pripadajućim prijavnim obrascem objavljen je na web stranicama resornog ministarstva, općina i gradova.

S tim u vezi danas je održana i konferencija za novinare na kojoj je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić pojasnio određene tehničke segmente i detalje vezane za prijavu na Javni poziv. U svom pojašnjenju ministar Delić istaknuo je kako se pitanja vezana za javni poziv najčešće odnose na traženu dokumentaciju i dao pojašnjenje vezano za bankovni račun.

Na konferenciji je istaknuto kako kućnu listu predaju svi bez obzira žive li sami ili u kućanstvu, te kako građani koji nemaju otvoren račun u banci, a s obzirom na to da je riječ o jednokratnoj pomoći, uz prijavu mogu priložiti broj žiroračuna sebi bliske osobe. To znači da umirovljenici ili svi oni koji nemaju otvoren račun u banci neće morati otvarati račun samo zbog prijave na Javni poziv.

Dokumenti:

– Javni poziv za dodjelu sredstava s pozicije tekućeg transfera drugim nivoima vlasti i fondovima – podrška Europske unije BiH u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize

– Prijavni obrazac 

Citluk.ba

 

Podijeli objavu