Naslovnica CRKVA Poruka Bećiroviću iz Vatikana: Temelj mira i stabilnosti pravno-socijalna ravnopravnost svih konstitutivnih...

Poruka Bećiroviću iz Vatikana: Temelj mira i stabilnosti pravno-socijalna ravnopravnost svih konstitutivnih naroda u BiH

Podijeli objavu

Papa Franjo u petak je primio u audijenciju Denisa Bećirovića, bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se potom susreo s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama.

Tijekom srdačnoga razgovora u Državnom tajništvu izraženo je zadovoljstvo pozitivnim bilateralnim odnosima – izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Kako se navodi u izvješću spomenuta su i neka otvorena pitanja u odnosima između Crkve i države.

Ravnopravnost konstitutivnih naroda

Sugovornici su se osvrnuli i na unutarnju stvarnost zemlje te je ponovno istaknuto da je temelj mira i stabilnosti pravno-socijalna ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i dijalog među svim političkim akterima.

Napredak BiH na EU putu

Osim toga, razmijenjena su mišljenja o međunarodnoj situaciji, s posebnim osvrtom na posljedice rata u Ukrajini i sukoba u Svetoj zemlji, na proširenje Europske unije na zemlje zapadnoga Balkana, kao i na napredak Bosne i Hercegovine na europskom putu.

Vatican News

Podijeli objavu