Naslovnica CRKVA Počinje XV. simpozij pod nazivom ‘Stopama pobijenih’

Počinje XV. simpozij pod nazivom ‘Stopama pobijenih’

Podijeli objavu

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 22. listopada, bit će održan XV. simpozij pod nazivom ‘Stopama pobijenih’.

Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva ‘Fra Leo Petrović i 65 subraće’, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti sv. misom u 11.00 koju će predvoditi fra Andrija Nikić, svećenik u mirovini na Humcu.

Nakon sv. mise u samostanskoj dvorani bit će održana sljedeća predavanja. Politolog prof. dr. sc. Dražen Barbarić govorit će na temu »Anatomija “genetskog antifašizma” ili o kulturi hegemonijskoga pamćenja«.

‘Svećenici u logorima Jasenovac i Stara Gradiška 1941. – 1945.’ tema je istraživača i publiciste Igora Vukića. A o ‘Duhovnim zvanjima u Hercegovini do 1972. – plodu katoličkih žrtava’ govorit će, pak, prof. dr. sc. fra Andrija Nikić.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi.

Pobijeni.info

Podijeli objavu