Naslovnica GOSPODARSTVO Hilton od 2024. godine u Hercegovini, uskoro natječaj za zapošljavanje 100 djelatnika

  Hilton od 2024. godine u Hercegovini, uskoro natječaj za zapošljavanje 100 djelatnika

  Podijeli objavu

  Obnova bivšeg hotela Neretva, svojevrsnom simbolu Mostara, koji će nositi ime prestižnog hotelskog lanca Hilton, odvija se planiranom dinamikom i trebala bi biti završena u četvrtom kvartalu 2024. godine, kada se planira i otvaranje objekta u novom ruhu.

  Vlasnik hotela Neretva Halim Zukić za Klix kaže da je zadovoljan odvijanjem procesa izvođenja radova te vjeruje da će biti završeni u skladu s dogovorenom dinamikom.

  – Trenutno se izvode radovi na fasadi i stolariji i sve se odvija prema planiranoj dinamici. Očekujemo da će sve biti završeno, kako je i planirano i da ćemo hotel svečano otvoriti u četvrtom kvartalu 2024. godine – kazao je Zukić za Klix.ba.

  Ističe da će hotel biti luksuzno opremljen u skladu sa svjetskim standardima, ali da će vanjski izgled sačuvati svoju autentičnost, kojom se ponose građani Mostara, ali i investitori.

  Radi se o investiciji od 24 milijuna KM, a radove izvoditi mostarska građevinska tvrtka Fajić pred kojom je izazovan posao da kultnom mostarskom hotelu, koji je prije rata ugostio brojna svjetski poznata imena, vrati puni sjaj u novom uhu.

  Hotel će biti opremljen u skladu sa svjetskim standardima i kapacitetom od 83 sobe, među kojima će biti posebno opremljeni luksuzni apartmani za vip goste, spa centar i sadržaji po kojim se odlikuju svjetski brendovi, a zapošljavat će više od 100 djelatnika s vrhunskim plaćama i uslovima rada.

  Zbog toga će se prema Zukićevim riječima, već s proljeća krenuti u potragu za radnicima, koji će nakon natječajne procedure ići na obuku, tako da će hotel koji se u najvećem hercegovačkom gradu s nestrpljenjem iščekuje, započeti rad na svjetskoj razini.

  Klix podsjeća da je posljednja faza radova na obnovi kultnog mostarskog hotela krenula u lipnju ove godine, nakon skoro pet godina pauze od okončanja druge faza u okviru koje je uz grube betonske i zidarske radove završena i krovna konstrukcija.

  Kao i u prethodne dvije faze, radovi se izvode pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika Federacije BiH, jer je mostarski hotel Neretva na Privremenoj listi nacionalnih spomenika BiH.

  ekapija

  Podijeli objavu