Naslovnica SPORT Broćanka Cvita Sivrić nastupa za žensku kadetsku rukometnu reprezentaciju BiH

Broćanka Cvita Sivrić nastupa za žensku kadetsku rukometnu reprezentaciju BiH

Podijeli objavu

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Gornjem Vakufu/Uskoplju gdje će obavlja pripreme za nastup IHF Trophy Europe, natjecanju koje je kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo.

U okviru priprema U17 reprezentacija će večeras od 19 sati u Gornjem Vakufu/Uskoplju igrati protiv domaće Sloge, a susret je u čast 10 godina postojanja Ženskog rukometnog kluba Sloga 2013 (Gornji Vakuf/Uskoplje).

Reprezentacija će biti na trodnevnim pripremama u Gornjem Vakufu/Uskoplju odakle odlaze na Kosovo gdje će nastupiti na IHF Trophy Europa.

Iizabranice izbornika Fudada Mahmutovića nalaze se u grupi sa Gruzijom, Velikom Britanijom i Albanijom. Reprezentacija BiH natjecanje otvara u srijedu od 11 sati protiv Gruzije, a u četvrtak od 13 sati rival joj je selekcija Velike Britanije. Posljednji meč grupne faze igra protiv Albanije u četvrtak od 15 sati.

Izboriku Mahmutoviću na raspolaganju su sljedeće igračice: Ivana Mikulić (Izviđač), Nejra Pintul (Zrinjski), Lucija Tokić (Izviđač), Cvita Sivrić (Izviđač), Sarah Hadžiabulić (Sloga 2013), Esma Pokvić (Sloga 2013), Ema Dadić (Sloga 2013), Šejla Kasumović (Sloga 2013), Adna Latifović (Krivaja), Vildana Bajrić (Krivaja), Jasmina Kikanović (LC Bruhl Handball), Sara Radivojević (OV Helsinborg), Lamija Špiljak (Hadžići), Anastasija Pavlović (Derventa), Lamija Ljubunčić (Sloga 2013).

Podijeli objavu