Naslovnica Najave Federalna inspekcija od ponedjeljka u akciji, evo što će sve provjeravati

Federalna inspekcija od ponedjeljka u akciji, evo što će sve provjeravati

Podijeli objavu

U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, Federalna uprava za inspekcijske poslove će u ponedjeljak, 9.10.2023. godine započeti provođenje drugog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove u suradnji sa županijskim inspekcijskim tijelima, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za razdoblje listopad – prosinac 2023. godine”.

“Kao i ranije, predmet inspekcijskih kontrola će, između ostalog, biti prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzore u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata.

Osim toga, Federalni tržišni inspektorat će se posebno fokusirati na kontrolu cijena u skladu s novom Odlukom o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utrvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, čija primjena počinje 12.10.2023. godine, te poštivanja propisa u oblasti unutarnje trgovine i prava potrošača”, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Pojačani nadzori će trajati do 22.12.2023. godine.

Upućen je poziv gospodarskim subjektima da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcioniranja.

N1info

Podijeli objavu