Naslovnica CRNA KRONIKA Tragedija u Italiji: 21 osoba poginula, mnogo ozlijeđenih među kojima je i...

Tragedija u Italiji: 21 osoba poginula, mnogo ozlijeđenih među kojima je i jedan Hrvat

Podijeli objavu

Najmanje 21 osoba je poginula jučer, a dvadesetak je ozlijeđeno, među kojima i jedan Hrvat, nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se, objavile su lokalne vlasti.

Autobus je izletio s ceste i pao u blizini željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće još nije utvrđen.

Dužnosnici su rekli da je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se oko 19:45 sati.

“Autobus je bio nov, vozač nije bio umoran”

“Autobus je nov, star ni godinu dana. Dobar je bio i vozač, kod nas je radio pet ili šest godina”, rekao je shrvani Massimo Fiorese, direktor tvrtke La Linea koja je unajmila električni autobus koji je služio za prijevoz turista između Venecija i kampa.

Kaže da Alberto Rizzotta, 40-godišnji vozač koji je poginuo u sudaru, nije bio umoran, te da je počeo smjenu kratko prije nesreće, oko 18 sati.

Među mrtvima turisti iz Ukrajine, među ozlijeđenima Hrvat

Autobus je prevozio turiste, među kojima Ukrajince, Francuze i Nijemce.

“Privremeno izvješće pokazuje da je najmanje 21 mrtav i više od 20 ljudi hospitalizirano, od kojih su mnogi u vrlo teškom stanju”, rekao je Luca Zaia, guverner regije Veneto, čiji je glavni grad Venecija, izrazivši žaljenje zbog “tragedije golemih razmjera”.

Među žrtvama su “ukrajinski turisti”, rekao je glasnogovornik gradske uprave za AFP, ali i Nijemci i Francuzi, prenosi agencija ANSA. Među ozlijeđenima su tri Ukrajinca, Hrvat, Nijemac i Francuz, rekao je glasnogovornik za AFP.

U tijeku je identifikacija poginulih.

Index.hr

Podijeli objavu