Naslovnica GOSPODARSTVO Mega tvornica u BiH: U njoj će posao pronaći čak 500 djelatnika!

  Mega tvornica u BiH: U njoj će posao pronaći čak 500 djelatnika!

  Podijeli objavu

  U Laktašima pored Banjaluke pri kraju je gradnja novog proizvodnog objekta kompanije “Iskra Tela L”, koja je kćerka-tvrtka nadaleko poznatog slovenskog giganta – kompanije “Iskra”.

  Moderan poslovni objekt s površinom od impresivnih 12.420 kvadratnih metara, biti će završen u 2023. godini, a posao je povjeren tvrtki Baupartner iz Lukavca.

  Kako je BiznisInfo.ba ranije pisao, kamen temeljac za ovaj pogon položen je početkom veljače ove godine.

  “Iskra” d.o.o. Slovenija je kompanija koja je osnovana 1946. godine s tradicijom dugom 76 godina u prizvodnji industrijske elektronike, energetike i telekomunikacijske opreme.

  “Iskra Tela L” d.o.o u Laktašima osnovana je 2007. godine kao kćerka tvrtka i trenutno se bavi proizvodnjom industrijske elektronike, TV antena, kondezatora i brizganjem termoplasta i duroplasta.

  Kompanija ima 100 zaposlenih i plan je da u svom vlastitom proizvodnom objektu u Mahovljanima, prošire proizvodnju i ukupno imaju 500 zaposlenih radnika.

  Novom investicijom “Iskra” jača vlastiti položaj u regiji i u svjetlu očekivane integracije BiH u Europsku uniju.

  Investicija u Laktašima, prema ranijim procjenama, vrijedna je 15 milijuna eura, a slovenska grupacija će proširiti proizvodne aktivnosti u svom elektro biznisu, sa ciljem optimizacije troškova poslovanja.

  BiznisInfo.ba

  Podijeli objavu