Naslovnica POLITIKA Vlada HNŽ izdvojila 110.000,00 KM za nabavu specijaliziranog vozila za djecu s...

Vlada HNŽ izdvojila 110.000,00 KM za nabavu specijaliziranog vozila za djecu s posebim potrebama

Podijeli objavu

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg sudjelovao je danas na svečanosti Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar, upriličenoj u povodu završetka velike akcije ”Ti si moj anđeo” kojom su prikupljena sredstva za nabavu školskoga mini-busa odnosno specijaliziranog vozila za djecu s posebnim potrebama za čiju je kupnju Vlada HNŽ-a izdvojila 110.000,00 KM od ukupno 162.000,00 KM koliko je vozilo koštalo.

Iskazavši posebnu zahvalu Vladi HNŽ-a i predsjedniku Hercegu, ravnateljica škole Maja Mustapić istaknula je kako će specijalizirano vozilo, nabavljeno u sklopu ove akcije, u velikoj mjeri olakšati rad s korisnicima njihovih usluga, tim prije što njihovi štićenici dolaze iz svih gradova i općina na području HNŽ-a.

Ne krijući zadovoljstvo zbog činjenice da je županijska vlada dala izniman obol provedbi ovog humanog projekta, predsjednik Herceg ovom je prigodom podsjetio na to da Vlada kontinuirano podupire brojne udruge i ustanove koje provode različite projekte vezane za socijalnu skrb i zaštitu djece, poglavito onih pojedinaca koji su u potrebi posebne skrbi i njege.

– Prepoznavši napore i trud ljudi koje je okupio projekt ”Ti si moj anđeo”, s radošću smo prihvatili biti dio ove vrijedne akcije. Radostan sam što i danas vidim konkretne rezultate pružene potpore, osobito što smo bili u mogućnosti pomoći rad ove ustanove koju neizmjerno cijenim i koja mi je, iskreno, bliska srcu – poručio je Herceg, zahvalivši djelatnicima Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar na njihovu nesebičnom zalaganju u osposobljavanju učenika osnovnim znanjima, navikama i vještinama prilagođen individualnim potrebama učenika, sve s ciljem njihove izgradnje u ravnopravne članove naše društvene zajednice.

Podijeli objavu