Naslovnica Najave Večeras promocija monografije „Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja“ autora Jure Belje i Tihomira...

Večeras promocija monografije „Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja“ autora Jure Belje i Tihomira Prusine

Podijeli objavu

U sklopu 68. manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023.“, večeras će u Podrumima Andrija u Paoči s početkom u 19 sati bit prikazan dokumentarni film „Priča o vinu-Hercegovina“ u produkciji studija Yoker.

Potom će u 20 sati uslijediti promocija monografije „Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja“ autora Jure Belje i Tihomira Prusine.

Autori ističu kako je motiv pisanja ove monografije to da na jednom mjestu ostane zapisano, što su vinova loza i vino značili i što znače Brotnju.

„Do sada je bilo dosta članaka, zapisa i natuknica o vinogradarstvu i vinarstvu Brotnja, ali nije bilo ovako sveobuhvatna teksta na ovu temu. Kao agronomi i kao Brotnjaci osjećali smo svojim dugom napisati monografiju o djelatnosti od koje mnogi Brotnjaci žive i s kojom gotovo svi žive. Namijenjena je svim Brotnjacima, a napose broćanskim vinogradarima i vinarima, i sadašnjim i budućim.“ – naveli su Beljo i Prusina.

Nakon promocije knjige bit će upriličeno otvaranje izložbe slika “Poredak tišine III” akademske slikarice Magdalene Džinić-Hrkać.

Brotnjo.info

Podijeli objavu