Naslovnica POLITIKA Komšić s generalima Armije BiH: Problem su Hrvatska i Srbija

Komšić s generalima Armije BiH: Problem su Hrvatska i Srbija

Podijeli objavu

Drugo bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sejdo Komšić primio je predstavnike Udruge generala Bosne i Hercegovine. Izaslanstvo Udruge činili su Rizvo Pleh – predsjednik, Nedzad Ajnadžić – zamjenik, Sadik Klinić-tajnik, te Ismet Alija, Džemal Merdan – članovi Upravnog odbora.

Predstavnici Udruge generala Bosne i Hercegovine dali su punu podršku presudi Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Kovačević“, smatrajući je vrlo važnom

Komšić je rekao kako presuda uspostavlja novi standard i donju liniju ispod koje se ne smije ići u svim budućim razgovorima i pregovorima oko izmjena Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Posebno je naglašeno kako presuda ima za cilj izmjenu kompletne paradigme u političkom sustavu Bosne i Hercegovine na način da ga se usklađuje s europskim standardima, koji su potreban uvjet za pristupanje Europskoj uniji.

Osim toga, predstavnici Udruge generala Bosne i Hercegovine su iskazali svoju zabrinutost nezainteresiranošću međunarodne zajednice u smislu da je konstantno prisutno dodvoravanje antidržavnim politikama čiji su nositelji Milorad Dodik i Dragan Čović, putem kojih se nastoji isporučiti suverenitet Bosne i Hercegovine prema susjednoj Hrvatskoj i Srbiji.

Zajednički je ocijenjeno kako je u sadašnjem političkom trenutku vrlo važno očuvati sve državne institucije i njihov nesmetan rad i pored najavljenih blokada i opstrukcija, koje dolaze iz Republike Srpske, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podijeli objavu