Naslovnica POLITIKA Ministrica Katić s Butkovićem o spojnoj točki brze ceste koja će povezati...

Ministrica Katić s Butkovićem o spojnoj točki brze ceste koja će povezati Zapadnu Hercegovinu i Dalmaciju

Podijeli objavu

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić sastala se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s ministrom mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Olegom Butkovićem, priopćeno je iz Federalnog ministarstva.

Ministrica Katić i ministar Butković razgovarali su o izgradnji mosta na rijeci Savi između Orašja i Županje. Istaknuto je da će se izgradnjom ovog mosta povezati autocesta A3 kroz Republiku Hrvatsku s autocestom Tuzla – Orašje.

Kako se navodi u priopćenju, tema susreta bile su i spojna točka između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude s autocestom kroz Dalmaciju gdje je usuglašeno intenziviranje radova, a što bi uveliko olakšalo putovanje žiteljima Bosne i Hercegovine kao i onima koji su u tranzitu kroz našu zemlju. Naglašena je i važnost integracije pograničnih područja koju Republika Hrvatska provodi prvenstveno u Općini Ravno, te u Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji.

Ministar Butković izrazio je spremnost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske da ponudi svoja znanja i iskustva stečena kroz procese koje su uspješno proveli na polju digitalizacije, ali i velikih infrastrukturnih projekata, te u oblasti unutarnje i morske plovidbe.

– Vlada Federacije BiH će kroz aktivnosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija učiniti sve da Republika Hrvatska bude partner u ovim značajnim oblastima – rekla je tijekom susreta ministrica Katić.

Ministrica Katić i ministar Butković dogovorili su u narednim mjesecima intenziviranje suradnje i mogućnost sastanka resornih poduzeća iz Republike Hrvatske i Federacije BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Podijeli objavu