Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Prometno-preventivna akcija “Počela je školska godina” 18. rujna u Čitluku

Prometno-preventivna akcija “Počela je školska godina” 18. rujna u Čitluku

Podijeli objavu

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBIH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom «Počela je školska godina».

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

U svrhu provedbe akcije izrađeni su rigodni letci za vozače i učenike, kojima se želi upozoriti vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu.

Akcija će se održati u ponedjeljak 18. rujna u Čitluku, u ulici Kralja Tomislava u vremenu od 9 – 10 sati.

Brotnjo.info

 

Podijeli objavu