Naslovnica CRNA KRONIKA Zbog napada na službenu osobu Čitlučaninu određen jednomjesečni pritvor

Zbog napada na službenu osobu Čitlučaninu određen jednomjesečni pritvor

Podijeli objavu

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čitluku od 06.09.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Gordanu P. ( 1962. ), iz Čitluka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ iz čl. 359. st. 2. u vezi sa st.1. KZ FBiH.

Gordan P. se sumnjiči da je dana š. godine, nakon što je u večernjim satima narušavao javni red i mir u UO „The Pub“ u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekat pristupili policijski službenici PS Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, pa su ga isti lišili slobode i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je nastavio vrijeđati, da bi zatim, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A. B., u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio ozljedu za sada neutvrđenog stupnja.

Dakle, osumnjičeni je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju tjelesno ozlijedio.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Gordanu P. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Čitluku prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora Gordanu P.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K u suradnji sa PU Mostar PS Čitluk nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo – priopćeno je.

Podijeli objavu