Naslovnica GOSPODARSTVO Jutros 150 radnika u BiH jutros dobilo otkaz

  Jutros 150 radnika u BiH jutros dobilo otkaz

  Podijeli objavu

  Prevent Leather iz Visokog jutros je otpustio oko 150 radnika, najavljeno je i gašenje tvrtke sa 1. rujna.

  Nakon najave o zatvaranju proizvodnog pogona Prevent Leathera Visoko zbog posljedica globalne krize, inflacije i promijenjenih uvjeta na tržištu, menadžment ove kompanije odlučio se obratiti javnosti te pojasniti svoju odluku.

  “Jedan od ključnih razloga za gašenje Prevent Leathera jest kontinuirano smanjenje narudžbi iz godine u godinu u razdoblju poslije Covid-a. Inflacija i globalne krize su dodatno otežali poslovanje i stabilnost proizvodnog pogona. Stručnjaci kompanije izradili su detaljnu analizu koja je pokazala negativne rezultate u poslovanju, stoga je menadžment naše kompanije donio odluku o gašenju svog proizvodnog pogona, specijaliziranog za proizvodnju kožnih proizvoda“, rekli su iz Prevent Leathera za Akta.ba.

  Odluka o gašenju pogona donesena je s ciljem da se tvrtka prilagodi promijenjenim uvjetima tržišta te da se osigura održivost poslovanja u budućnosti.

  Ostale članice Prevent grupacije neće osjetiti posljedicu zatvaranja Prevent Leathera, te će nastaviti sa kontinuiranim radom inzistirajući na kvaliteti svojih proizvoda i posvećenosti prema partnerima i kupcima.

  U okviru procesa gašenja proizvodnje Prevent Leathera, trenutni radnici će biti zbrinuti sukladno važećim zakonima i regulativama. Tvrtka će osigurati otpremnine i podršku za traženje novih zaposlenja kako bi se olakšao prijelaz za zaposlenike koji će biti pogođeni ovom promjenom.

  Akta.ba

  Podijeli objavu