Naslovnica SPORT VIDEO: Ivica Zubac košarkaško znanje prenosi na mlade Brotnjake

VIDEO: Ivica Zubac košarkaško znanje prenosi na mlade Brotnjake

Podijeli objavu

Nakon što je bio jedan od najboljih igrača hrvatske košarkaške reprezentacije u osvajanju pretkvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama, Ivica Zubac vratio se u rodno Brotnjo kako bi sudjelovao u trodnevnom košarkaškom kampu „Ivica Zubac 40“.

Centar Los Angeles Clippersa podržao je aktivnosti HKK Brotnjo, kluba u kojem je i sam napravio prve košarkaške korake, te se u suradnji s National Basketball Players Association Foundation i matičnim klubom uključio u organizaciju košarkaškog kampa za šezdesetak mladih članova HKK Brotnjo – Čitluk.

Spomenuti kamp sinoć je otvoren, a polaznici kampa dva puta dnevno trenirat će na igralištu Osnovne škola fra Didaka Buntića pod vodstvom Danijela Lutza, trofejnog košarkaškog trenera s kojim Zubac zna raditi preko ljeta, trenera HKK Brotnjo, ali i samog Ivice Zupca.

– Nadam se da ćemo u ova tri dana nešto naučiti, da ćemo dobro trenirati i da ćemo steći dobre radne navike. Vjerujem da možemo pomoći sa našim iskustvom te da ćemo se uz treninge i dobro zabaviti – kazao je Ivica Zubac na otvaranju kampa, nakon što se prethodno zahvalio treneru Lutzu, NBPAF-u i HKK Brotnjo na njihovom angažmanu u ostvarenju kampa.

Zasigurno polaznici kampa kroz treninge s Ivicom Zupcem dobit će dodatni poticaj za bavljenje košarkom, a mladi košarkaši od deset do šesnaest godina steći će vrijedno iskustvo i nove vještine.

Ovogodišnji kamp organiziran je za članove HKK Brotnjo, a za očekivati je da će se kamp poput ovoga organizirati i narednih godina te da će njegovi polaznici biti košarkaši iz većeg broja klubova.

Citluk.ba

Podijeli objavu