Naslovnica KULTURA Podrška Didakovim danima od Fondacije za kinematografiju i Fondacije za muzičke, scenske...

Podrška Didakovim danima od Fondacije za kinematografiju i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti FBiH

Podijeli objavu

Dvadeseti po redu Didakovi dani, kulturno-znanstveno-duhovna manifestacija posvećena promociji lika i djela fra Didaka Buntića u organizaciji HKUD-a Didak Župe Gradnići održat ćese tijekom listopada.

Manifestacija je započela sada već davne 2004. godine u Didakovoj rodnoj župi i uvelike je doprinijela de se lik i djelo fra Didaka Buntića prezentiraju sadašnjim generacijama, te je tako nastavljeno čuvanje uspomene na Oca Hercegovine.

Kroz rad umjetničke kolonije Didak doprinos manifestaciji dali su i brojni akademski slikari i kipari, koji su svojim radovima obogatili fundus Didakove galerije u Gradnićima. Značajan doprinos manifestaciji dali su i glazbenici. Više stotina nadarenih mladih glazbenika iz BiH i Republike Hrvatske nastupalo je u glazbenom dijelu manifestacije. U isto vrijeme glazbene škole su se povezivale i uspostavljale plodonosnu suradnju upravo zahvaljujući Didakovim danima.

Ovogodišnju manifestaciju podržala je Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti FBiH. Za Likovnu koloniju Didak odobrena su sredstva u iznosu od 5.000,00 KM.

Program Didakovih dana bit će objavljen uskoro.

Brotnjo.info

Podijeli objavu