Naslovnica Najave U subotu 19. kolovoza sveta misa i komemoracija na Groblju Mira

U subotu 19. kolovoza sveta misa i komemoracija na Groblju Mira

Podijeli objavu

Tradicionalno u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, na Groblju mira organizira se prigodan program i sveta misa zadušnica za sve žrtve totalitarizama.

Ove godine u subotu 19. kolovoza program počinje okupljanjem u 11.30, te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomenikom Pietà, a nakon toga svetu misu će predvoditi mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini.

Program i misno slavlje svojom pjesmom uveličat će Katedralni zbor Marija koji predvodi don Dragan Filipović.

Budući da je deseta godišnjica od početka izgradnje Groblja mira, podsjetimo se početka i razvoja projekta o Groblju mira, od kamena temeljca do izgradnje crkve sv. Josipa, otkrivanja spomenika Pietà te svakog bijelog križa s pločicom koja ima podatke o žrtvi.

I ove godine će se postaviti novi križevi za koje su podneseni zahtjevi za podizanje. Suosjećamo s njihovim obiteljima moleći za spokoj duša te u zajedništvu kulturom sjećanja potičemo na nezaborav.

Pozivamo sve vjernike, posebno obitelji žrtava, te župe koje su već podigle križeve da dođu i ove godine na Groblje mira, odati pijetet žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća.

Svi oni koji to nisu učinili, a žele podići križ na Groblju miru, mogu se informirati o postupku na web stranici www.grobljemira.info.

Podijeli objavu